26 Nisan 2006

okumak istediğim kitaplar


OLGA UND HOLGER

Olga Nine günün birinde pazardan yumurta alır. Derken... O da ne? Yumurtalardan birinden bir tane timsah yavrusu çıkıverir. Serinkanlı Nine olay karşısında hiç de şaşırmaz. "Bir taimsah!" demekle yetinir. "Ne kadar da şirin! Senin adın Holger olsun," der. Timsah Holger'i tadına doyulmaz ahududu reçeliyle besler, onunla yüzme havuzuna gider, kendini yalnız hissetmesin diye yatağının altına onun için bir küvet koyar. Resimlerle süslenmiş, uyaklı, renkli enfes bir öykü. 4 yaş ve üstündeki çocuklar için... 32 s. 12.90 Avra.


FRANZISKA UND DIE ELCHBRÜDER (Franziska ve Alageyik Biraderleri)

Franziska ailenin tek çocuğudur ve kardeşleri olmasını arzulamaktadır. Günün birinde kapının önünde oturan üç alageyiği görünce dünyalar Franziska'nın olur: Nihayet onun da erkek kardeşleri olmuştur. Ne var ki çok geçmeden bu durumun oldukça karmaşık olduğu ortaya çıkar. Alageyiklerin oyun tarzları çok farklıdır, yalaktan su içmektedirler ve ikide bir kalemlerinin ucunu kırmaktadırlar. Belki de alageyiklerin dışarıda yaşaması daha iyidir, diye geçirir içinden Franziska ve onlarla uzun bir yolculuğa çıkar. Sonunda alageyikler bata çıka yürüyebilecekleri karlara ulaşırlar. Franziska bu kez çok mutlu olur çünkü allahtan "yalnızca" arkadaşları ve kuzenleri vardır.



DER PRINZ IM PYJAMA (Pijamalı Prens)

Prens rahat olduğu, düşünüp taşınmayı ve buluş yapmayı kolyalaştırdığı için asla pijamalarını çıkarmaya yanaşmaz. Ama kral onu azarlar çünkü diğer prensler zırhlar kuşanıp tehlikeli ejderhalarla şavaşmaktadırlar. Bu yüzden Prens'in yollara düşüp kendisine bir Prenses bulması gerekmektedir. Kısa süre sonra bir haydut, ağzından alevler fışkıran bir ejderha ve bir cüceyle karşılaşır. Prens, buluşlarının ve pijamasının sayesinde birçok arkadaş edinir ve çok geçmeden huyu huyuna suyu suyuna uyan bir prenses bulur. Alışılmadık ve muhteşem çizimlerle süslenmiş bir masal. 3 yaştan başlayarak. 32 sayfa. Renkli. 12,95 Avra.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home