24 Ağustos 2011

yeni ama hatırlanamayan bir düş

gördüğü düşü karısına anlatıyor. şu anda hatırladığı tek şey bu gibi. bir de düşünde tanıdık ya da ünlü birini görmüş olduğu hissini. öyle ki gördüğü düş bu kişinin bir zaafını açık ediyor sanki, ya da onu olmayacak şeyler yaparken sunuyor.

düşünüyor: eğer ifşa edebileceğim bir düş olsa, ossaat kaydederdim o düşü, deftere ya da belleğimin bir köşesine.

üzülüyor. ne de olsa sözkonusu o kişinin yerine bir başka insanı koyabilir, ya da onu incinmeyecek bir hale sokabilirdi-bir romancının karakterlerini istediği şekle,yola sokması gibi.

bugün borges'in doğum yıldönümü.

6 Comments:

Anonymous Adsız said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

10:16 ÖÖ  
Blogger Unknown said...

hocam çok iyi

8:47 ÖS  
Blogger Unknown said...

WoW such an ölü ozanlar derneği

11:50 ÖÖ  
Blogger oblivionvoice said...

-Kimsinn?!
(Kulağı ağır duyan, gözleri kıt gören yaşlı birinin tonlamasıyla
(üç günlük sakalı, bardak dibi gözlük, şapka, biraz da dengede kalmak için dayandığı asa olsun elinde. yok elinde olmasın, avuçlarını asanın üstünde birleştirip, çenesini de onların üzerine yerleştirsin. bu durumda asa yerde, yani yere dik konumda. ucu yerde, tutulan kısmı yukarıda. Hava sıcak olsun. adama bir akasyanın dibinde otursun. çivit rengi kaçtığı için siyaha çalan koyu mavi bir renge boyandığından tevellüt civelek bir rengi olsun. ağustos ve çok sıcak. asfaltın kenarında dolmuş bekliyor olsun. başka kimesneler olmasın. bir tek sen olasın adama ek olarak. tereddüt edesin adamla konuşmak konusunda. aklına adamın burada ne yaptığı sorusu gelsin. ama asıl soru sen ne yapıyorsun orada, hı? ) bu da bir düş. rüya polisini aradım. seni yakalıycekler. seni bana getircekler. bütün bu soruları ben yeniden soracaam.
nıhaha

12:18 ÖS  
Blogger Unknown said...

"I'm nobody
I'm a tramp, a bum, a hobo
I'm a boxcar and a jug of wine"

8:55 ÖS  
Blogger oblivionvoice said...

I am Nobody too. Don't tell anybody, not even Emily Dickinson ... :)
You can tell it to Bruce Dickinson :)

9:17 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home